Wednesday, 26 August 2015

Baru

Bismillahirrahmanirrahim…


Allahumma Salli Wasallim Ala Wabarik wassallim..

Ruangan ini tampak sepi daripada kata-kata yang terbit dari hati dan ilham itu datang daripada Allah. Bukan tidak punya idea atau isi, tapi ku tak punya kekuatan untuk meluahkan.. merasakan diri ini masih mentah dan tidak layak untuk memberi sedangkan diri sendiri masih terumbang ambing di pelayaran yang tidak ku tahu hujungnya di mana dan bagaimana.

Adakah pelayaranku berjaya mencapai Mardhatillah ? atau hanya separuh jalan dan tenggelam di lautan nikmat dunia hanya kerana imanku nipis seperti kulit bawang. .
Benarlah ada yang berkata,

“menjadi penulis atau pendakwah , apa yang disampaikan kepada mad’u akan diuji kepada diri sendiri juga . Cuma menanti waktu cepat atau lambat”.
Dan disaat diri teruji apakah tali yang kau pegang untuk terus bertahan. Semoga Allah lah sebaik2 Penolong dan Iman ku juga kamu tidak goyah hanya kerana musibah itu.

Doakan saya terus kuat untuk tetap berada di medan ini. Tahun baru, suasana baru, persekitaran baru, semoga IMAN tetap yang SATU.
Strive for Mardhatillah. (^_^)

No comments:

Post a Comment

kesayangan

Bismillahirrahmanirrahim.. Allahumma solli ala Muhammad. .................................... Petang yang damai ditemani Lautan bir...